Την Δευτέρα 3 & την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου το Θέατρο ΡΟΔΑ ανεβάζει στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, το έργο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΑΓΙΟΣ, σε σκηνοθεσία ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΡΕΤΖΗ.

H ΡΟΔΑ παρουσιάζει την εκπληκτική ζωή του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ, του μεγάλου πολιτικού και στρατηγού της αρχαίας Αθήνας και αγαπημένου μαθητή του Σωκράτη, που η ζωή του έχει γίνει αντικείμενο μεθοδευμένης ιστορικής παραποίησης και άθλιας κατασυκοφάντησης.

• Το έργο παρουσιάζει την αλήθεια για τον Αθηναϊκό επεκτατισμό και ασχολείται με το μεγάλο ερώτημα, εάν ο Σωκράτης θεωρείται μέγας παιδαγωγός φιλόσοφος, πώς είναι δυνατόν ο μαθητής του, τον οποίο ο ίδιος μέχρι το τέλος ακλόνητα υποστήριξε, να συνεχίζει να έχει μια τόσο αρνητική ιστορική εικόνα, oσο ο Αλκιβιάδης

• Ζωντανές αναπαραστάσεις των Ελευσίνιων Μυστηρίων, των εκστατικών μυστηρίων του Πανός και των Κάβειρων συνθέτουν τον άξονα της θεατρικής αυτής παρουσίασης, που αναζητά τις ρίζες της Πλατωνικής παράδοσης και δείχνει την άμεση σχέση της φιλοσοφίας με τις μυστικιστικές πρακτικές του αρχαίου μας κόσμου.

• Είναι μια επική θεατρική αφήγηση, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ήρωα και ανεβαίνει στη σκηνή σε θεατρική υπερπαραγωγή, με ζωντανή μουσική και εντυπωσιακά κοστούμια.

Οι παραστάσεις της ΡΟΔΑ με το πανάρχαιο έπος της Ινδίας «Ραμαγιάνα», το Μεσοποταμιακό «Γκιλγκαμές» και τον «Αμφιάραο», έχουν παρουσιαστεί στο παγκόσμιο ρεπορτάζ του CNN.

Ώρα Έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 15€

www.rodatheater.gr
www.facebook/rodatheater

Οι παράγοντες της παράστασης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Μαρία Περετζή

ΣΚΗΝΙΚΑ
Νίκος Τσιουμπλεκτσής

ΜΟΥΣΙΚΗ
Τάκης Πατερέλης: Σαξόφωνο
Πία Πιερράκου: Πλήκτρα, Φωνητικά
Γιώργος Ντούνης: Κρουστά
Δημήτρης Γασπαράτος: Φωνητικά
Γιώργος Ταμπάκης: Μπάσο, Ντιτζεριντού
Σταύρος Κάπππας: Keyboards
Αργυρώ Τσιουμπλεκτσή: Keyboards
Ιουλία Βεντίκου: Keyboards, Φωνητικά

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ
Μαρία Περετζή

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Μαρία Περετζή, Ιουλία Βεντίκου, Βίκη Τσέλιου, Γεωργία Ψαρρά, Πόπη Αστέρη, Γιώτα Πιτσιρή, Εύα Αυλίδου, Μαρίζα Πελεκάνου, Λένα Βουτσίνου

ΧΟΡΙΚΑ
Μαρία Περετζή

ΗΧΗΤΙΚΑ
Δημήτρης Γασπαράτος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φώτης Τραγανουδάκης
Mαρίζα Πελεκάνου

ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Μαρία Περετζή
Άγγελος Γιαννάτος
Δημήτρης Νέλλας

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ
Αλκιβιάδης: Δημήτρης Γασπαράτος
Σωκράτης: Σταύρος Κάππας
Άνυτος: Σταμάτης Λόγος
Διοτίμα: Ιουλία Βεντίκου
Περσεφόνη: Ιουλία Βεντίκου
Ιεροφάντης: Νίκος Τσιουμπλεκτσής
Νικίας: Δημήτρης Νέλλας
Φίλοι Αλκιβιάδη: Γιώργος Κωστογιάννης, Αλέξανδρος Μπάτσης, Γιάννης Καλημέρης
Φίλοι Άνυτου: Δημήτρης Νέλλας, Γιάννης Αγγέλης
Χορός, Ιέρειες: Βίκη Τσέλιου, Ιουλία Βεντίκου, Εύα Αυλίδου, Kωνσταντίνα Μπαξεβάνη, Μαρίζα Πελεκάνου, Πία Πιερράκου, Δήμητρα Παπαδημητρίου, Χρυσούλα Μπέτσα, Πάττυ Παπαγεωργίου, Αθηνά Τσιουμπλεκτσή, Αργυρώ Τσιουμπλεκτσή, Λένα Κοντοπίδου, Άννα Κυπραίου, Μαρία Τσούγκα

ΟΠΛΙΣΜΟΙ
Νίκος Τσιουμπλεκτσής

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Πόπη Αστέρη, Μαρία Συμεωνίδου, Ορφέας Περετζής

ΚΕΙΜΕΝΟ
Δημήτρης Περετζής