Σκηνοθεσία: Μαρία Περετζή

Αίθουσα “3Α”

Λεωφόρος Καποδιστρίου 116 & Ελευθερίας 1, Νέα Ιωνία.

Ημερομηνίες παραστάσεων

Ημερομηνίες: Προσεχώς

Ώρα έναρξης: 20:30
Εισιτήριο: 15€

Διάρκεια 2ω – διάλειμμα 15λ

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων* στα τηλέφωνα:

  • 210 283 6763
  • 210 644 2506
  • 697 603 3948
  • 693 742 2456

* Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση των θέσεών σας σε ένα απο τα παραπάνω τηλέφωνα.


Τέσσερις παραστάσεις της ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, του τελευταίου έργου που έγραψε ο μεγάλος συγγραφέας, θα δώσει η Ομάδα ΡΟΔΑ τούτο τον Μάρτιο και Απρίλιο.

Πρόκειται για μια περιπέτεια λίγων ανθρώπων που μας αποκαλύπτει κόσμους παράξενους με μάγους και ξωτικά, τόσο όμοιους με όλα τα κωμικοτραγικά που ζούμε σήμερα. Η εξουσία με τις ευθύνες και τις δολοπλοκίες που τη συνοδεύουν, τα πάθη των ανθρώπων, το σκηνικό του έρωτα, είναι όλα εκεί ολοζώντανα και ξεκαρδιστικά. Στη δράση εμπλέκονται και τα υπάκουα ξωτικά, που δίνουν μια νέα αίσθηση πραγματικότητας.

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ περιέχει μια θέαση της ανθρώπινης πραγματικότητας διαφορετική από όλα τα υπόλοιπα έργα του διάσημου δραματουργού. Θα καταφέρει ο μέγας μάγος, ο εξόριστος Πρόσπερος, να εξασφαλίσει ένα μέλλον για το παιδί του, που με τόσους κόπους μεγάλωσε στη μοναξιά του τόπου αυτού; Τι θα κερδίσει προκαλώντας την Τρικυμία; Τι θα χρειαστεί να θυσιάσει για να λυτρωθεί;

Στο κέντρο στέκει ο άνθρωπος και η προσπάθειά του να αποκατασταθεί η σχέση του με ότι συμβαίνει στη ζωή του.
Η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει ξανά, μετά από 20 χρόνια, την ΤΡΙΚΥΜΙΑ σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση του θεατρικού μύθου, σε μετάφραση του Δημήτρη Περετζή. Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν, όπως πάντα, τους χαρακτήρες μέσα από ιδιαίτερη, μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους κάθε μέρος της παραγωγής. Στην ΤΡΙΚΥΜΙΑ θα ακουστούν ζωντανά φλάουτο, πιάνο και κρουστά από τους Τάκη Πατερέλη, Πία Πιερράκου και Γιώργο Ντούνη. Οι εντυπώσεις από το λόγο, τη μουσική και τα χορικά της παράστασης φέρνουν άμεσα το θεατή σε επαφή με τον πανάρχαιο ρόλο του θεάτρου, που έχει τη δύναμη να λειτουργεί θεραπευτικά ακόμη και σήμερα.

Η Ομάδα ΡΟΔΑ, με ιδρύτρια τη Μαρία Περετζή, δημιουργεί εδώ και 28 χρόνια. Οι θεατρικές και μουσικές παραγωγές της έχουν τύχει ευνοϊκών κριτικών από ευρύ φάσμα του Ελληνικού τύπου και πρόσφατα (2019) υπήρξε εκτεταμένο αφιέρωμα στο έργο της από το περιοδικό «ΤΟΠΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ». Το βλέμμα και ο τρόπος δουλειάς της έχουν γίνει κινηματογραφικό θέμα (Ντοκιμαντέρ «Στο κέντρο του κύκλου» του Ορφέα Περετζή, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017). Τηλεοπτικό αφιέρωμα σε τρείς παραστάσεις της έχει γίνει από το Αμερικανικό κανάλι CNN. Βραβείο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ (2014) έχει απονεμηθεί στο Δημήτρη Γασπαράτο, για την ερμηνεία του ως Γκιλγκαμές στο ομώνυμο θεατρικό έργο της ΡΟΔΑ.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μαρία Περετζή.
Μετάφραση: Δημήτρης Περετζής.
Σκηνικά: Νίκος Τσιουμπλεκτσής.
Μουσική: Τάκης Πατερέλης, Πία Πιερράκου, Γιώργος Ντούνης, Μαρία Περετζή.
Χορικά: Μαρία Περετζή.
Κουστούμια: Μαρία Περετζή, Ιουλία Βεντίκου, Άννα Κυπραίου, Μαρία Συμεωνίδου, Βίκη Tσέλιου, Αθηνά Παπαφώτη, Χρυσούλα Μπέτσα, Μαρία Τσούγκα, Ιρις Μπαγλανέα, Πάτυ Παπαγεωργίου, Γιάννης Αγγέλης, Πόπη Αστέρη, Δέσποινα Λόγια, Βούλη Φωτιάδου.
Ηχητικά: Δημήτρης Δημητριάδης.
Φωτισμός: Μαρία Περετζή, Δημήτρης Νέλλας.
Μακιγιάζ: Πάτυ Παπαγεωργίου, Ιουλία Βεντίκου.

Υποκριτικά

Πρόσπερος: Σταμάτης Λόγος.
Μιράντα: Γεωργία Καρούτσου
Άριελ: Ιουλία Βεντίκου, Μάνια Μεταξά, Πάτυ Παπαγεωργίου.
Κάλιμπαν: Σταύρος Κάππας.
Φερδινάνδος: Θωμάς Γκότσης.
Γκονζάλος: Δημήτρης Μπόζες.
Αλόνζο: Δημήτρης Νέλλας.
Σεβαστιανός: Γιάννης Αγγέλης.
Αντώνιος: Γιώργος Κωστογιάννης.
Φραγκίσκος: Γιώργος Ντούνης.
Τρίνκουλος: Χρήστος Βελαώρας, Άννα Κυπραίου.
Στέφανος: Αλέξανδρος Μπάτσης.
Ίρις: Πάτυ Παπαγεωργίου.
Δήμητρα: Πία Πιερράκου.
Ήρα: Ράνια Σπυροπούλου.
Ξωτικά: Εύα Αυλίδου, Χρήστος Βελαώρας, Γεωργία Καρούτσου, Λένα Κοντοπίδου, Άννα Κυπραίου, Αλέξανδρος Μπάτσης, Χρυσούλα Μπέτσα, Αθηνά Παπαφώτη, Μαρίζα Πελεκάνου, Ράνια Σπυροπούλου, Βίκυ Τσέλιου, Αλέξανδρος Τζέκας, Μαρία Τσούγκα.

Φωτογραφίες: Ορφέας Περετζής
Επιμέλεια: Ράνια Σπυροπούλου